Cartera de Serveis

El Programa d’Atenció Domiciliària Equip de Suport (PADES), és un equip d’ atenció domiciliària que connecta els recursos sociosanitaris.

Dóna assistència al malalt i a la família en situació de final de vida, en el domicili. I atén també, a pacients amb patologies cròniques evolucionades d’alta complexitat com a suport dels equips d’atenció primària i de les especialitats hospitalàries.

És un equip que realitza connexió de recursos sociosanitaris. Els seus membres imparteixen docència a estudiants d’infermeria, de treball social, metges residents i altres col·lectius de salut.

Tots els equipaments del Consorci Sanitari del Maresme compten amb la figura professional del treballador/a social, que actua específicament en cada àrea assistencial.

El treballador/a social del PADES dóna atenció al malalt i a la seva família en els següents vessants:

 - Orientació i recerca de recursos pràctics i organitzatius. Es coordina amb els serveis socials de la
   comunitat i amb altres serveis especialitzats.
 - Atenció a les situacions de risc i a les relacions familiars. Suport al malalt i a la família afavorint la 
   comunicació entre els seus membres.
 - Atenció i seguiment del procés del dol.

 

Atenció a l’Usuari

El Consorci Sanitari del Maresme garanteix que l’usuari pugui exercir el seu dret d’opinió sobre la Institució i els professionals que el tracten, tal i com s’expressa en la carta de drets i deures del pacient. Els usuaris del PADES que vulguin expressar la seva opinió, poden fer-ho l’adreça de correu uau@csdm.cat . Qui ho vulgui fer personalment pot dirigir-se als professionals del centre o anar a la Unitat d’Atenció a l’Usuari de l’Hospital de Mataró.